Loading

BANSTRÄCKNING

Banan går från Gullholmen till Käringön. Vägvalet är fritt men lagen måste runda en boj utanför Grindebacken på Härmanö, passera tre checkpoints samt passera kiosken på Käringön. Banans längd är ca 1,1 mil lång beroende på vägval, varav ca 1 km simning.

Starten

Starten går på Gullholmen, innan starten kommer vi anordna en gemensam uppvärmning på öns fotbollsplan.

Starten på Gullholmen är en masstart, vilket betyder att alla löpare uppmanas till försiktighet. Lagen ställer upp enlig lagnummerordning och springer efter startskottet på led över bron till Härmanö. Därefter startar racet på riktigt med fri fart!

Grindebacken

Nytt från 2016 är en extra simsträcka utanför badstranden vid Grindebacken. Här brukar deltagarna vara väldigt varma så det kan vara skönt med ett dopp 🙂

Vänta tills ni passerat en flagga på stora vägen innan ni springer ner mot vattnet för att undvika att springa över privata tomter! Funktionärer kommer peka där det är dags att avvika från vägen. Igången sker vid café Vintervallen och man passerar de små skären utanför och rundar en första boj och svänger höger. Därefter ska en till boj rundas och sedan simmar man in till badstranden. Totalt blir denna simsträckan ca 500 m. Vägvalet är fritt här liksom på resten av racet men det är inte tillåtet att beträda privata tomter eller bryggor. Våra funktionärer kommer finnas på plats för att visa rekommenderade i- och uppstigningsplatser.

Checkpoint Härmanö

Den första Checkpointen att passera är placerad på Härmanö strax efter uppgången från första simningen. För er som kört tidigare kan det vara bra att känna till att denna checkpointen ligger tidigare än vanligt. Här finns också möjlighet att fylla på med vätska vid loppets första vätskestation.

Checkpoint Årholmen

På Årholmens sydspets passerar ni den andra checkpointen, även här serveras vätska mm.

Checkpoint Vedholmen

På Vedholmens syd-östra sida finns den tredje och sista checkpointen, efter den är det inte långt kvar till målet.

Målgång

Innan målgång på Käringön skall samtliga lag passera kiosken. Här kan det vara trångt och mycket folk så ta det extra försiktigt här! Vi kommer ha flera funktionärer här som varnar publik och allmänhet.
Nytt för 2017 är ett obligatoriskt dopp i hamnen 🙂 Denna passage måste ske på anvisat ställe i hamnen för att inte störa båttrafiken. Målet nås efter ett kort upplopp i Käringöns hamn ute på Skeppersholme vid Sjöräddningsstationen.

Klicka på kartan till höger för detaljerad kartvy.

Seedning

För att få ett lågt startnummer finns det tre kriterier som väger in men i slutändan är det tävlingsledningen som tilldelar startnummer.

  1. Bra placering i tidigare upplagor av Wet Rock Race
  2. Sponsring
  3. Bra meriter från liknande tävlingar

Skriv en motivering till varför ni förtjänar en framskjuten placering i samband med er anmälan.